Українці почали масово виїздити із Туреччини

Кількість українців у Туреччині зменшилася на понад 10 тисяч

За даними Управління управління імміграції МВС Туреччини, кількість іноземців у країні з посвідкою на проживання становила 1,1 млн осіб. Проте, кількість українців, які мали дозвіл на проживання, зменшилася на понад 10 тисяч у 2023 році, повідомляє турецьке видання Hurriyet.

«За період з 19 січня до 31 грудня 2023 року кількість громадян України зменшилася із 47 236 до 36 982 осіб», - повідомили в міграційній службі.

Українці посідають 10-те місце серед громадян іноземного походження, які мають дозвіл на проживання в Туреччині. Лідирують громадяни Туркменістану, Росії та Іраку.

Найпопулярнішими містами для проживання іноземців у Туреччині є Стамбул, Анталія, Анкара, Бурса, Мерсін, Ізмір та Мугла.

«Кількість іноземців з посвідкою на проживання в Анталії зменшилася на 40 тисяч через пандемію та війну між Росією та Україною», - зазначає видання Hurriyet.

З початку 2024 року турецькі банки блокують платежі з Росії, що стало причиною зменшення кількості громадян Росії у Туреччині. Це також призвело до проблем в роботі російських компаній з турецькими партнерами.