Українські школярі можуть здати НМТ у Польщі: список міст

Українські школярі можуть здати НМТ у Польщі: список міст

Українські старшокласники складатимуть НМТ у шести містах Польщі

Український центр оцінювання якості освіти відкрив реєстрацію для учасників національного мультипредметного тесту (НМТ) у шести містах Польщі. Реєстрація триватиме з 14 березня по 11 квітня. У Польщі проведуть дві сесії НМТ: основну і додаткову. Основну сесію можна буде скласти у Варшаві, Вроцлаві, Бидгощі, Любліні та Домброві Гурничі, а додаткову сесію - у Кракові.

У польських пунктах складання НМТ зможуть прийняти понад 7900 осіб під час основної сесії та близько 1000 осіб під час додаткової сесії. Реєстрацію можна здійснити на офіційному сайті: https://my.testportal.gov.ua/registration/nmt.

"На першому кроці реєстрації, вказуючи дані документа, що засвідчує особу, помічайте, що паспортні документи громадян України, термін дії яких закінчився в період дії військового стану, залишаються в силі, тому можна зареєструватися за наявною ID-карткою. На другому кроці реєстрації вступникам/ вступникам потрібно буде вказати свою категорію", - йдеться у статті.

Для реєстрації на НМТ необхідно створити персональний кабінет на спеціальному сервісі та вказати реєстраційні дані, вибрати предмет додаткового блоку і населений пункт, де планується складання тесту. Також потрібно завантажити копії необхідних документів.

Учасникам НМТ, які навчаються в українських школах у Польщі, рекомендується не зволікати з реєстрацією через обмежену кількість місць. Польські пункти складання тесту приймуть понад 7900 осіб під час основної сесії та близько 1000 осіб під час додаткової сесії.

Також важливою інформацією є те, що українські учні, які навчаються за кордоном, проте продовжують дистанційно навчатися в українській школі і закінчать її цього року, під час реєстрації не потрібно вибирати категорію "у закордонному навчальному закладі". Для них відповідна категорія - "у навчальному закладі України", про що потрібно надати довідку з місця навчання.

Тож українські старшокласники мають можливість зареєструватися на національний мультипредметний тест у польських містах і отримати оцінку своїх знань.

Читайте також: