Українські захисники відбивають атаки росіян на кількох напрямках фронту - нові дані Генштабу

Українські військові взаємодіють з російськими силами
Українські військові взаємодіють з російськими силами

Українські війська продовжують здійснювати оборону на сході та півдні України, а також проводити наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках.

Сили оборони покроково знищують ворожі сили та звільняють тимчасово окуповані території, закріплюючись на досягнутих рубежах. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося близько 100 бойових зіткнень. Ворог здійснив 3 ракетних та 59 авіаційних ударів, а також здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

За словами Генерального штабу, "внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура".

Противник здійснив авіаційні удари по 27 населених пунктах у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Також росіяни обстріляли артилерійським вогнем приблизно 130 населених пунктів.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін.

Напроти Сіверського та Слобожанського напрямків противник зберігає військову присутність у прикордонних районах та займається активною диверсійною діяльністю з метою не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Російська сторона також посилює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Читайте також