Українських учнів у Чехії чекатиме перевірка: подробиці

У Чехії тестуватимуть рівень чеської мови серед українських учнів

Міносвіти Чехії готує тестування мовної готовності українських учнів, щоб визначити ефективність попередніх заходів щодо адаптації іноземних дітей. Мета тестування - виявити учнів з недостатнім рівнем мови, на яких треба спрямувати більше фінансової та методичної підтримки.

Проведення перевірки знань планується через 2 місяці в співпраці з Чеською шкільною інспекцією.

Масштабне тестування іноземних школярів на знання мови

Міністр освіти Мікулаш Бек зазначив, що у чеських школах навчається близько 50 тис. українських дітей. Тому міністерство планує провести масове тестування іноземних школярів на знання чеської мови. Це допоможе визначити потреби і спрямувати достатню підготовку з мови для іноземців.

Проблеми в навчанні та булінг

Міністерство розпочало надавати підтримку українським дітям у формі мовних курсів, адаптаційних заходів та фінансування асистентів вчителів. Однак, їхню ефективність треба оцінити. Також виявлені випадки булінгу в чеських школах.

Вчителькам пропонують методичні матеріали з виявлення булінгу та боротьби з ним. Звіт інспекції вказує, що відносини учнів-іноземців у школах були на хорошому рівні.

Допомога з інтеграцією українських дітей

Міністерство освіти Чехії організувало конференцію про освіту та інтеграцію українських дітей в ЄС. Експерти з кількох країн Європи також стикаються з проблемами в навчанні дітей-мігрантів, зокрема з мовною підготовкою.