Український виробник дронів Skyeton запускає фабрику у Словаччині

Фабрика Skyeton в Словаччині
Фабрика Skyeton в Словаччині

Українська компанія Skyeton, яка виробляє безпілотники, відкрила нову фабрику в Словаччині. Вона залучила в інвестиції $3,5 млн.

За даними Defence Industry Europe, системи Raybird на озброєнні ЗСУ коштують $1,2 млн і мають ряд складових, таких як безпілотники, наземна станція управління, антенна система, пускова установка, камера, фотоапарат і радар. Ці безпілотники можуть перебувати в повітрі до 28 годин, пролітати 2500 км і підніматися на висоту до 4500 метрів.

Raybird компанії Skyeton - один з небагатьох безпілотників у світі з такими характеристиками, проте він є економічно вигіднішим, ніж його глобальні аналоги.

З лютого 2022 по травень 2024 року Skyeton отримав замовлення більше, ніж на 75 розвідувальних систем від українських збройних сил. Виробництво на новому заводі в Словаччині розпочалося навесні 2024 року. Після завершення інвестиційного раунду планується збільшення потужності заводу в чотири рази.

Засновник компанії Олександр Степура заявив, що інвестиції в нову словацьку фабрику склали $3,5 млн.

Компанія Skyeton в Україні здатна виробляти близько 100 систем на рік, в той час як потреба військ становить щонайменше 140 систем на рік. Новий завод в Словаччині допомагає зрівнятися з попитом і надає стратегічну перевагу. У відмінність від України, де діє воєнний стан і обмежується експорт Raybird, в Словаччині таких обмежень немає. Це відкриває можливості для Skyeton на світовому ринку та розширення клієнтської бази.

Завдяки новому заводу в Словаччині компанія Skyeton може збільшити свої виробничі можливості і задовольнити попит на передові розвідувальні безпілотники як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку.

Джерело: Еспресо

Читайте також