"Укргідроенерго" очікує кредит від ЄБРР та Італії для відновлення двох ГЕС

Кредит від ЄБРР та Італії для ГЕС
Кредит від ЄБРР та Італії для ГЕС

Укргідроенерго отримає фінансову підтримку від Італії

Компанія "Укргідроенерго" планує використати 200 млн євро, які надійдуть у рамках кредитної угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), що була укладена з урядом Італії. Про це повідомлено пресслужбою компанії після зустрічі генерального директора Ігоря Сироти з італійським послом Карло Формоза.

"Головною темою зустрічі стало обговорення підтримки італійської стороною відновлення української гідроенергетики шляхом співпраці з ЄБРР і урядом Італії. Це передбачає виділення 200 млн євро для відновлення пошкоджених ГЕС "Укргідроенерго", які постраждали від ракетних обстрілів", - зазначено у повідомленні.

Італія підтвердила готовність надати фінансову підтримку пошкодженим українським гідро- та атомним електростанціям. При цьому посол Італії в Україні зауважив, що інфраструктура в енергетиці є важливою для країни.

"Ми розуміємо важливість цієї інфраструктури для України та дуже вдячні українським енергетикам за їхню роботу в такі непрості часи. Ми будемо активно сприяти відновленню пошкоджених об'єктів", - зазначив посол Італії.

Голова "Укргідроенерго" підкреслив важливість відновлення знищеної інфраструктури для забезпечення енергетичної безпеки України. Він також висловив подяку країнам, які допомагають Україні у цей важкий час. Компанія і Італія підтвердили своє бажання посилити співпрацю та визначили пріоритетні напрями для спільних енергетичних проєктів.

Читайте також