"Укрпошта" доставлятиме закордонні паспорти у дипустанови України

Доставка закордонних паспортів України дипустановам
Доставка закордонних паспортів України дипустановам

Міністерство закордонних справ укладає угоду з Укрпоштою щодо доставки документів, зокрема закордонних паспортів, до закордонних дипломатичних установ України.

МЗС та Укрпошта підписали Меморандум про співпрацю у сфері міжнародних поштових відправлень. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба був присутній при підписанні Меморандуму між державним секретарем МЗС Олександром Баньковим та генеральним директором Укрпошти Ігорем Смілянським.

Новий сервіс доставки паспортів має запрацювати у вересні. МЗС та Укрпошта спільно визначать найкращі маршрути доставки поштових відправлень. Громадяни України, які перебувають за кордоном, зможуть отримати зручний сервіс доставки документів, зокрема закордонних паспортів, за більш низькими витратами порівняно з міжнародними комерційними компаніями.

Використовуючи електронну марку з QR-кодом, українці зможуть оплатити доставку закордонного паспорту в будь-якому куточку світу через сайт Укрпошти. Вартість доставки складатиме лише 6 доларів США та 10 гривень ПДВ, що значно дешевше в порівнянні з комерційними послугами. Після виготовлення паспорту на території України, Укрпошта забезпечить швидку доставку на адресу закордонної дипломатичної установи України у країні, де був замовлений паспорт, для видачі заявнику.

"Ми розуміємо, що для мільйонів наших громадян за кордоном важлива швидка та зручна комунікація з державою. Тому ми продовжуємо покращувати якість сервісів МЗС та полегшувати доступ до консульських послуг. Завдяки угодам МЗС та Укрпошти, українці за кордоном з вересня зможуть швидко отримувати оформлені в Україні закордонні паспорти за нижчою вартістю та спрощеною процедурою. Це ще один доказ піклування держави про своїх громадян ", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Читайте також