Умеров підтвердив передачу США списку цілей у Росії для ударів ATACMS

Американський ракетний комплекс ATACMS
Американський ракетний комплекс ATACMS

Україна передала адміністрації Джо Байдена список об'єктів на території Росії, які ЗСУ планують атакувати ракетами ATACMS.

Міністр оборони України Рустем Умеров повідомив, що надіється, що США врахують їхні запити. Він зазначив: "Ми пояснили, який потенціал нам необхідний для захисту громадян від російського терору, який принесли росіяни, тому сподіваюся, що нас почули".

За даними видання CNN, Сполучені Штати, незважаючи на численні прохання президента України Володимира Зеленського, не збираються знижувати обмеження щодо використання ракет ATACMS українською армією.

Американський чиновник заявив, що Україна використала свої запаси ракет ATACMS для ураження важливих російських об'єктів в окупованому Криму, зокрема, ППО, складів боєприпасів та аеродромів.

Однак Умеров пояснив, що Україна намагається зняти обмеження на використання ракет ATACMS, щоб захистити цивільних осіб та інфраструктуру від атак.

Міністр також зазначив, що російські удари завдають шкоди українцям, тому важливо стримувати та зупиняти агресію. Він наголосив на необхідності не допускати російську авіацію поблизу кордонів та обстрілювати міста.

Американський чиновник підкреслив, що США продовжують надавати особливу увагу зміцненню протиповітряної оборони України, яка включена до кожного пакету військової допомоги адміністрацією Байдена. Ця підтримка є критично важливою у даній ситуації.

Крім того, США виділили 2 мільярди доларів на протиповітряну оборону для України, перенаправивши ці кошти, які спочатку планували використовувати для підтримки інших країн.

Минулого тижня Умеров зустрівся з американським міністром оборони Ллойдом Остіном в Пентагоні.

Читайте також