Уночі РФ поцілила в нафтобазу в Харкові: влада попередила про загрозу

Російські окупанти атакували нафтобазу в Харкові

У ніч проти 10 лютого російські окупанти атакували дронами нафтобазу в Харкові, повідомив керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Під удар потрапив склад паливно-мастильних матеріалів, а загроза витоку палива досі стоїть. Синєгубов додав, що з ворожої території було запущено щонайменше 10 дронів, а небезпеку вдалося знищити вісім з них.

"Обстріляно зокрема й нафтобазу, звідки й стався витік палива. Наразі один резервуар ще заповнений, тому небезпека зберігається. За необхідності розширимо зону евакуації й відселення", - заявив Синєгубов.

На місці події працюють всі необхідні служби, включно з ДСНС, і вже вдалося евакуювати 50 людей. Для ліквідації наслідків атаки задіяно 200 рятувальників.

Атака в Харкові: загиблі та пошкодження

Протягом ночі на 10 лютого ворожі "Шахеди" нанесли удар по Харкову, що призвело до виливу дизельного пального та бензину по вулиці з приватними будинками і спричинило велику пожежу. Внаслідок цього загинула родина з п'ятьох людей, а саме чоловік, його дружина і троє дітей різного віку. Також загинули ще двоє людей, які проживали в іншому будинку. Також є поранені.

Атака в Великому Бурлуку

Увечері 9 лютого окупанти завдали ударів "Шахедами" по Великому Бурлуку, внаслідок чого були пошкоджені лікарня та ресторан у центрі міста, повідомив начальник РВА Терещенко.