Уряд Молдови йде у відставку: що трапилося

У п'ятницю, 10 лютого, прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця оголосила про свою відставку. Це призвело до відставки всього уряду.

Вона не назвала причини свого рішення. Про це Гаврилиця розповіла під час брифінгу, передає NewsMaker.

"Після півтора року перебування на посаді прийшов час оголосити про мою відставку", сказала Гаврилиця, додавши, що країна входить нову фазу, в основі якої безпека.

Прем'єр зазначила, що за час її роботи уряду вдалося зберегти спокійну обстановку в Придністров'ї, пройти через кризу біженців і газові проблеми, підвищити зарплати, просунутися в питанні євроінтеграції.

При цьому вона закликала громадян Молдови дотримуватися європейського курсу та демократичних цінностей.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Мені випала честь бути прем'єром Молдови. Я вірю в Молдову, в людей цієї країни і в те, що у нас все вийде. Закликаю вас бути згуртованими. Молдова буде країною, якою всі ми пишатимемося", заявила вона.

Президентка Молдови Майя Санду прийняла її відставку і подякувала за "величезну жертву та зусилля, спрямовані на те, щоб очолити країну під час таких криз".

Сьогодні в офісі президента Молдови відбулася нарада з депутатами правлячої партії "Дія та солідарність". За даними ЗМІ, на ньому обговорили кадрові перестановки в уряді.

На сьогодні було заплановано засідання Кабміну Молдови, але його скасували, а згодом прем'єр анонсувала свою пресконференцію.

Наталія Гаврилиця обійняла посаду прем'єр-міністра Молдови у липні 2021 року. Новий уряд збільшив кількість міністерств у минулому їх було 9, а стало 13.

У міністерстві оборони Молдови підтвердили, що російська ракета порушила повітряний простір країни.

МЗС країни вже викликало російського посла для пояснень. Про це повідомив речник МЗС Даніел Воде.

У зв'язку з прольотом ракети глава МЗС Ніку Попеску розпорядився терміново викликати посла Росії в Молдові Олега Васнєцова, щоб укотре вказати на неприпустимість порушення повітряного простору Молдови.