Ющенко в день народження звернувся до українців

Віктор Ющенко звертається до українців

У день свого 70-річчя третій президент України Віктор Ющенко звернувся до українського народу. Він підкреслив, що Україна вже перемогла першу фазу війни та закликав українців об'єднатися для подальшої перемоги.

730 днів жорстокості! 730 днів звірства! 730 днів насильства, з такою кількістю повідомлень про страти, примусові депортації, фільтраційні табори та руйнування, що стає важко повністю усвідомити масштаб розправи, яку здійснює Російська Федерація. І після 730 довгих днів немає кінця цим жахам, які Росія спеціально вчиняє проти цивільного населення України. Це якщо ми говоримо про повномасштабне вторгнення, а загалом починаємо відлік ще з 2014 року. А якщо бути точнішим, то навіть 400 років
- зазначив Ющенко.

За словами Ющенка, український народ веде війну зі стародавнім ворогом - московською ордою. Ця війна, можливо, найжахливіша з часів Другої Світової війни.

Сьогодні українці ведуть війну з цими гопниками, з цими мародерами, які ніколи не ховають своїх загиблих, які ходять по дворах і грабують, які насильствують над нашими жінками, підлітками. Росія - засмічена з середини, кожен її солдат - брудний
- підкреслив експрезидент.

Він зазначив, що українці мають велике натхнення, так як вони глибoko переконані, що борються не тільки за Україну, а й за увесь цивілізований світ.

За словами Ющенка, Україна вже перемогла першу фазу цієї війни, оскільки не вдалося Путіну провести блискавичну війну. Тепер Україна обороняє фронт практично на протязі 3000 кілометрів. Це найбільша лінія фронту в Європі з часів Другої Світової війни.

Також політик зазначив, що український народ почав діяти єдиним голосом та це дозволяє творити дива.

Нам потрібно бути солідарними. Впевнений, що ми зіберемо міжнародний трибунал та створимо його на площі в Маріуполі, перед театром, де надписом «НЕ КИДАЙТЕ БОМБИ» (дитяча мораль для російських ватажків), оскільки там були знищені десятки українців внаслідок можливо найпотужнішої авіабомбардування. Це найкраще місце для проведення окремого міжнародного трибуналу щодо Путіна та його прибічників.
- емоційно підкреслив Ющенко.

Екс-президент заявив, що ніхто не сумнівається, що після перемоги Україна стане членом НАТО та європейською сім'єю. За його словами, світ знайде відповіді на багато викликів, з якими світова спільнота та Європа не справлялися протягом 26 років.

Це може стати великим ренесансом нової політики світу, його безпекової політики, місця Росії у третьому світі та багатьох інших питань. Але для цього нам потрібна повна перемога. Ми повинні очистити святу українську землю від російських ворожих сил! І не тільки на сьогоднішній день!
- пояснив політик.

Ющенко додав, що українці мають бути разом в цей складний, але надзвичайно значний час. Він вірить, що після перемоги Україна стане країною, яка зміниться лише на краще.

Читайте також: 

  • Віктор Ющенко отримав почесну нагороду
  • Чому США вигідно допомагати Україні у війні: Ющенко назвав несподівану причину
  • Ющенко висловив Путіну новорічне побажання