Успіх АдН і Лівої партії у Німеччині загрожує підтримці України - ЗМІ

Успіх АдН і Лівої партії
Успіх АдН і Лівої партії

Німеччина: популісти загрожують ліберальній демократії

Німецька партія "Альтернатива для Німеччини" (AдН), яка підтримує Росію під керівництвом Путіна, стає все сильнішою. Партія перемогла на виборах Тюрингії та Саксонії, а Ліва партія, очолювана екс-комуністкою Сарою Вагенкнехт, також набирає популярності. Це становить серйозну загрозу для ліберальної демократії в Німеччині.

Цей успіх може мати вплив не тільки в межах Німеччини, але й за її межами. Російська пропаганда та антивоєнна настанова сприяють зростанню радикального націоналізму на сході країни. Провідні партії починають сумніватися у підтримці України.

Крім того, канцлер Олаф Шольц стикається з поразками, що призводить до ймовірної поразки на федеральних виборах на наступний рік. Це відкриває дорогу для приходу на владу правоцентристського уряду на чолі з Християнсько-демократичним союзом (ХДС).

"Якщо Німеччина більше не буде протистояти російському вторгненню, це буде катастрофою не лише для України, але й може завдати смертельного удару по НАТО", - пише кореспондент газети The Telegraph.

Багато країн Європи поділені у питанні війни. Деякі країни готуються до російської загрози, тоді як інші витрачають надто мало коштів на оборону. Європа залишається вразливою до російської агресії та американського ізоляціонізму.

"Незалежно від того, хто переможе у виборах в США - Камала Гарріс чи Трамп, Європа буде вразливою до російської агресії та американського ізоляціонізму", - підкреслює Джонсон.

Джерело: ZN.UA

Читайте також