Успішний наступ ЗСУ змушує РФ знімати підрозділи з Донбасу для захисту Курської області, - джерела

Наступ ЗСУ виганяє РФ з Донбасу для захисту Курської області
Наступ ЗСУ виганяє РФ з Донбасу для захисту Курської області

Українські військові продовжують операцію на території Курської області РФ

Українські блогери та аналітики повідомляють, що українські військові продовжують операцію на території Курської області РФ. За словами блогера Миколаївського Ванька, росіяни перекидають підрозділи з різних напрямків на Сході України для формування нового угруповання під Суджею. Наприклад, мінометна батарея 488-го мотострілецького полку, яка раніше знаходилась на Куп'янському напрямку, вже перевезена в Курську область.

«Формуються нові опорні пункти, налагоджується взаємодія з іншими новоприбулими підрозділами, основні сили тактичної авіації також направлені саме в Курську область», - пише блогер.

За його словами, російське командування намагається зібрати угруповання з приблизно 2000 осіб для контрудару. Серед мобілізованих є представники обслуговуючого персоналу з аеродромів, військ ППО та інші. "Загальні настрої у цих «резервів» такі собі", - зазначає Миколаївський Ванек.

ЗСУ швидко просуваються в Курській області

Раніше аналітик Костянтин Машовець відмітив, що темпи просування ЗСУ в Курській області значно вищі, ніж темпи наступу російських військ на Харківському напрямку. «Протягом 2-х діб ЗСУ взяли під свій контроль більшу територію в Курській області РФ, ніж російські війська за півтора місяця в Харківській області України», - підкреслює він.

За оцінкою Машовця, російське командування наразі обмежується перекиданням резервів в межах угруповання військ «Північ», але в майбутньому може змушене залучати сили з інших напрямків. «Навіть з цієї точки зору операція ЗСУ в прикордонній Курській області ВЖЕ виправдана», - підсумовує аналітик.

Читайте також