В громадських сушкарках для рук виявили небачену кількість бактерій

В громадських сушкарках для рук виявили небачену кількість бактерій

Якщо ви миєте руки у громадському туалеті, можливо не знаєте, що ваші руки можуть стати ще бруднішими. Один мікробіолог провів експеримент, щоб дізнатися, скільки мікробів містяться в сушарках для рук у громадських місцях.

Мікробіолог, Тім Колл, провів цей експеримент, через те, що чув від багатьох людей, що вони уникають використання сушарок для рук через велику кількість мікробів. Він поставив чашку Петрі у ванну кімнату і ще дві чашки у сушарку для рук і був шокований результатами.

Тім пояснив: "Я проводив цей тест, так як багато людей вважають, що сушарки для рук - жахливий спосіб висушити руки. Я не впевнений, чи вірю я в це"

Його експерименти показали, що чашка Петрі, поставлена в громадському туалеті на 10 хвилин, містила п'ять колоній бактерій. Тоді Тім поставив чашку під сушарку для рук і включив датчик руху. Після цього він виявив 15 колоній бактерій. Він також помістив зразок під сушарку і виявив 20 колоній бактерій та дві великі плями грибка, після 10 продувок руки.

Тім вважає, що сушарка для рук не така шкідлива, як багато людей думають: "Мій експеримент показав, що в повітрі ванної кімнати є бактерії і деякі потрапляють на руки. Я не вважаю, що це пов'язано зі сушаркою для рук. Я вважаю, що сушарка для рук просто витягує забруднене повітря з приміщення. Я впевнений, що можна користуватися сушаркою для рук безпечно"

  • Кермо авто має більшу кількість бактерій, ніж сидіння унітазу у громадському туалеті.
  • Рівень бруду визначали шляхом підрахунку мікроорганізмів в одиниці об'єму.

Також виявлено понад 700 видів різних бактерій у салоні автомобіля. Найбільш поширеними є стафілококи, які можуть спричиняти харчове отруєння інші інфекції.

Джерело: INKORR

Читайте також: