В Ірані назвали остаточну причину авіакатастрофи гелікоптера з президентом Раїсі

Гелікоптер з президентом, причина аварії
Гелікоптер з президентом, причина аварії

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув у вертольотній катастрофі 19 травня 2024 року через густий туман. За даними державного телебачення Ірану, складні погодні умови на регіоні стали основною причиною аварії.

У звіті іранських військових, що був опублікований у травні, зазначалося, що аварія не мала ніяких ознак зловмисності або нападу. Виявилося, що гелікоптер, який перевозив Раїсі та інших пасажирів, зіткнувся з горою через густий туман.

Наслідки загибелі Раїсі для Ірану оцінили в ISW. Вони вважають, що смерть президента може мати серйозні наслідки для країни, але не призведе до дестабілізації, як це було б у випадку смерті верховного головнокомандувача.

23 травня Ібрагіма Раїсі поховали в його рідному місті Мешхеді. Генеральний штаб Ірану також оприлюднив попередній звіт про авіакатастрофу, де зазначається, що вертольот рухався за заданим маршрутом та пілот спілкувався з колегами хвилину до катастрофи.

Генеральний штаб Ірану виключив можливість диверсії під час авіакатастрофи 30 травня та підтвердив, що причиною були погодні умови.

Джерело: Еспресо

Читайте також