В ISW оцінили загрозу для Польщі з боку Білорусі

Аналітики зараз не бачать загроз з боку "вагнерівців" ні для Польщі, ані для України. Водночас 1 серпня два білоруські вертольоти порушили повітряний простір Польщі.

"Вагнерівці" не становлять загрози, доки не будуть переоснащені механізованою технікою, йдеться у свіжому звіті американського Інститу вивчення війни (ISW).

"У відповідь порушення повітряного простору Польща збільшить присутність своїх військ на польсько-білоруському кордоні", нагадали в ISW.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко звинуватив польський уряд у надмірній реакції на новини про те, що ПВК "Вагнер" розгорнув підрозділ зі 100 осіб ближче до білорусько-польського кордону. Він стверджує, що сили "вагнерівців" дислокуються в Гродно та Бресті, а не біля міжнародного кордону.

"Сили ПВК "Вагнер" в Білорусі не становлять військової загрози для Польщі (або ж України), доки найманців не переоснастять механізованою технікою", сказано у повідомленні.

У Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Про це у вівторок повідомило Міністерство національної оборони Польщі.

Польський повітряний простір порушили гелікоптери, які здійснювали навчання поблизу кордону, сказали у відомстві.