В Мінагрополітики обговорили, як визначати крадене Росією зерно

В Мінагрополітики обговорили, як визначати крадене Росією зерно

Заступники міністра аграрної політики та продовольства, Маркіян Дмитрасевич та Віталій Головня, провели онлайн зустріч з представниками аграрних міністерств Великобританії та Литви. Основою зустрічі було обговорення системи, що дозволяє визначити походження зерна, яке Росія поставляє на світові ринки.

Систему хімічного аналізу зерна розробляють у Великобританії. Литва також проявила зацікавленість застосувати цей аналіз, аби мати змогу розпізнавати українське зерно, яке було викрадене Росією, і не допускати його перевезення через литовські порти.

Заступник міністра аграрної політики і продовольства України Маркіян Дмитрасевич подякував британській стороні за розробку системи і литовській стороні за готовність втілювати цей проект.

"Ми почали цей проект два роки тому і майже завершили розробку методології. Хочу висловити подяку Литві, яка першою вирішила приєднатися до цієї схеми і реалізувати її на практиці. Для України це дуже важливий крок. Ми високо цінуємо дії наших партнерів у цьому проекті", - наголосив Маркіян Дмитрасевич.

На зустрічі вони обговорили технічні питання щодо роботи системи визначення походження зерна та механізмів її втілення на практиці. Наступна зустріч трьох сторін запланована на липень.

Читайте також: