В Одесі пролунали вибухи: спалахнула пожежа

Серія вибухів у Одесі

У ніч проти 17 січня в Одесі стався ряд гучних вибухів, які стали наслідком атаки російських терористів з використанням дронів. Про це повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

За словами Кіпера, ця атака спричинила пошкодження цивільної житлової інфраструктури. Введено надзвичайний стан, у місті виникли пожежі, а також невідома кількість людей постраждало. Інформація про постраждалих з'ясовується.

Згодом стало відомо, що одна людина була поранена. 62-річний чоловік отримав осколкове поранення, йому надають необхідну медичну допомогу.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що у напрямку Одеси з Чорного моря рухалися ударні безпілотники типу "Шахед". Наголошувалося на необхідності мешканцям міста швидко шукати укриття перед вибухами.

Удар російських загарбників по Харкову

Увечері 16 січня російські загарбники атакували Харків, в результаті чого 17 осіб постраждали. Сам мер міста Ігор Терехов назвав цей удар терористичним і підтвердив кількість постраждалих.

Всього були пошкоджені щонайменше десять житлових будинків, але ця інформація може змінитися після огляду обстріляного району департаментом ЖКГ. Наразі кількість постраждалих складає 17 осіб, одна з них у важкому стані. Рятівники продовжують розбирати завали, яких багато.

Керівник харківської поліції Володимир Тимошко повідомив, що російські загарбники також пошкодили лікарню, розташовану навпроти одного з будинків.