В Україні можуть заборонити продаж цигарок у кіосках: причина

Цигаркові кіоски можуть опинитися під забороною

Цигаркові кіоски на вулицях українських міст можуть опинитися під забороною, адже вони не використовують касових апаратів для проведення операцій.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Хочу звернутися до власників ліцензованих кіосків з продажу тютюну. У нас з вами є кілька варіантів розвитку подій, якщо ви раптом не схаменетеся самі і не почнете тотально застосовувати РРО до всіх без винятку продажів, припинивши красти в армії", - написав він.

Кассовые аппараты, ФЛП, Рада

Він зазначив, що для несумлінних продавців першим варіантом стануть раптові перевірки і цього разу, наголосив Гетьманцев, вони будуть по-справжньому несподіваними, адже "друзі" з Податкової не зможуть попередити про них заздалегідь. Нардеп додав, що цей варіант також має "певні неприємні нюанси".

Крім того, невидача чека може стати ще однією підставою для анулювання ліцензій. Така пропозиція вже розглядається у профільному комітеті Ради. Гетьманцев додав, що законопроект уже на розгляді і незабаром буде ухвалений.

"Заборона продавати тютюн у кіосках. Цього ще немає, але точно буде, якщо не схаменуєтеся", - застеріг він.

Зазначимо, що Кабінет Міністрів пропонує збільшити ставки акцизу на тютюнові вироби вже з липня 2024 року, а це означає, що ціни на цигарки зростатимуть.