В Україні різко збільшився розмір середньої зарплати: нова сума

В Україні різко збільшився розмір середньої зарплати: нова сума

Середня заробітна плата в Україні зросла на 22,5% до 18,9 тис. грн

У першому кварталі 2024 року середня заробітна плата в Україні становила 18,9 тис. гривень, що на 22,5% більше, ніж роком раніше. Таке значне зростання зумовлене гострою нестачею працівників у різних галузях економіки.

Про це свідчать дані Державної служби статистики, повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Найбільший стрибок зарплат зафіксований у сферах тимчасового розміщення, громадського харчування та будівництва – на 44,1% та 44% відповідно, до 15 тис. та 14,5 тис. гривень у середньому.

Також суттєво зросла оплата праці у водному транспорті (на 42%, до 26 тис. гривень), поштової та кур'єрської діяльності (на 38,3%, до 13,7 тис. гривень), сфері інформації та телекомунікацій (на 35,6%) (до 49,4 тис. гривень).

Традиційно найвищі зарплати в Україні IT-фахівці. Високий рівень доходів також у фінансовому та страховому секторах – 39,1 тис. гривень у середньому. В авіаційній галузі середній заробіток складає 34,6 тис. гривень.

Раніше українцям показали, у яких галузях платять вищі зарплати.

Читайте також: