В Україні виявили "несправедливі" відключення світла: список областей

Список областей з відключенням світла
Список областей з відключенням світла

Державна інспекція енергетичного нагляду виявила несправедливий розподіл відключень електрики у шести областях.

За інформацією, що з'явилася на сайті Держенергонагляду, виявлено порушення щодо справедливого розподілу електроенергії у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

У розпорядженні Держенергонагляду є дані про те, що у всіх цих областях було порушено графіки погодинних відключень (ДПО) та справедливий розподіл електроенергії, за яким перевірялися оператори системи розподілу.

Відключення світла в Україні, без електроенергії, графіки

Зокрема, найбільше порушень було виявлено у Дніпропетровській та Житомирській областях. В Житомирській області навіть працівники АТ "Житомиробленерго" перешкоджали роботі інспекторів Держенергонагляду, не дозволяючи їм увійти до диспетчерських пунктів.

За словами інспекторів, велика кількість споживачів у Дніпропетровській області належить до категорії об'єктів критичної інфраструктури, що призводить до більшої кількості відключень для інших споживачів і порушення справедливості розподілу електричної енергії.

На Житомирщині було виявлено випадки невиконання команд про запровадження графіків відключень. У деяких населених пунктах відключення починалися лише після прибуття інспектора на диспетчерський пункт.

Починаючи з 22 липня, Державна інспекція енергетичного нагляду проводитиме перевірки у Києві, Київській, Полтавській, Львівській, Закарпатській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, уряд вже визначив території, де світло не буде вимикатися.

Читайте також