В Україні викрито чотири схеми з нелегального продажу зброї

Схема з нелегальною продаже зброї в Україні
Схема з нелегальною продаже зброї в Україні

Служба безпеки України повідомила про ліквідацію чотирьох схем з нелегальної продажу російської зброї та боєприпасів кримінальним групам. Ця операція відбулася в трьох регіонах нашої країни.

Серед вилученого у зловмисників виявлено понад 60 кг вибухівки, снайперську зброю, великокаліберні кулемети та новітні автомати російського виробництва.

У Харківській області було затримано місцевого злочинця, який намагався продати зброю кримінальним групам. Він зберігав озброєння у своїй підземній схованці, що була облаштована в лісопосадці в деокупованому Ізюмському районі.

Під час огляду схованки були виявлені декілька ящиків тротила та пластиду, снайперська гвинтівка Драгунова, боєприпаси до гранатометів та протитанкового ракетного комплексу "Фагот", а також понад 13 тисяч набоїв різного калібру.

У Києві також знайшли кілька прихованих арсеналів, які залишили окупанти при втечі зі столиці. Перший арсенал знаходився у покинутому гаражі в одному з селищ Бучанського району. Там знайшли російський БРДМ з кулеметом великого калібру, а також 150 пострілів до гранатометів та 15 бойових гранат.

Розслідування показало, що схрони виявили двоє мешканців, які вирішили продати знайдену зброю кримінальним групам.

Блок галереї

Також на Дніпропетровщині було затримано особу, яка пропонувала нелегально продати ручний кулемет Калашникова. Виявлено два автомати АК-74, чотири бойові гранати та понад 1,3 тисяч набоїв різного калібру.

Всі затримані повідомлені про підозру за ст. 263 Кримінального кодексу України, що передбачає до семи років покарання за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами. Вилучені засоби ураження будуть передані Збройним Силам України.

Раніше була повідомлена про виявлення трьох сховищів зі зброєю та боєприпасами окупантів у різних регіонах України. Одне з них росіяни залишили під час свого відходу з Київщини, щоб пізніше російські ДРГ могли його використовувати.

Читайте також