В Україні злетіли ціни на курятину: чому дорожчає м'ясо

Підняття цін на курятину в Україні
Підняття цін на курятину в Україні

Українські ціни на куряче м'ясо значно зросли. За даними моніторингу від "Мінфін", порівняння середніх цін на куряче м'ясо показали помітне подорожчання.

Найбільший стрибок у ціні спостерігається у курячих стеген: вони подорожчали на 13,16 грн. за кілограм. Тепер їх середня вартість становить 122,50 грн., тоді як у липні вона була 109,34 грн. Гомілка також подорожчала, але менш значно - на 61 копійку, досягнувши 72,45 грн. за кілограм.

Куряча тушка подорожчала на 3,92 грн., і тепер її середня вартість становить 81,05 грн. за кілограм. Куряче філе теж стало дорожчим на 4,15 грн., і зараз коштує 164,45 грн. за кілограм.

Ціни на куряче м'ясо варіюються залежно від торгової мережі. Наприклад, у Novus куряче стегно коштує 129 грн. за кілограм, а в Megamarket - 116 грн.

Раніше гендиректор Українського клубу аграрного бізнесу, Роман Сластен, попереджав про майбутнє зростання цін на курятину. Він називав подорожчання кормів та скорочення обсягів виробництва, зростання податкового навантаження та вищі ціни на цей вид м'яса в Європі як причини. Бо експорт стає вигіднішим.

Також повідомлялося, що ЄС може встановити мита на популярні продукти з України через досягнення безмитного ліміту в торгівлі з ЄС медом, кукурудзою та курятиною.

Читайте також