Велика Британія запровадила санкції проти дружини Медведчука і родичів російських олігархів

Велика Британія запровадила санкції проти Оксани Марченко, дружини підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації колишнього народного депутата від "Опозиційної платформи ‒ За життя" Віктора Медведчука.

Також санкції запровадили проти родичі російських олігархів Сулеймана Керімова, Андрія Скоча і Володимира Євтушенкова. Про це повідомив офіс застосування фінансових санкцій Казначейства Великої Британії.

Загалом у санкційному списку тепер 1559 фізичних осіб і 184 юридичні.

Під санкції, зокрема, потрапив Володимир Скоч ‒ батько депутата російської держдуми та олігарха Андрія Скоча, а також донька мільярдера Варвара.

Удвох вони володіють активами депутата (частка в USM 30%, в аеропорту Внуково 61,5%).

Також санкції застосували проти дружини засновника АФК "Система" Володимира Євтушенкова Наталії і його дітей Тетяни і Фелікса.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Крім того, у санкційному списку ‒ донька члена Ради Федерації від Дагестану, олігарха Сулеймана Керімова Гульнара Керімова і Наріман Гаджієв ‒ тезка та однофамілець колишнього міністра преси та інформації Дагестану, який проживає у Швейцарії. ЗМІ називають його родичем Керімова.

Під санкціями два уродженці Кіпру, корпоративні юристи Христодулос Вассіліадес і Деметріс Іоаннідес.

Першого внесли у зв'язку за співпрацю з олігархом Алішером Усмановим, другого ‒ за надання послуг олігарху Роману Абрамовичу.

У санкційному списку також холдинг USM, заснований Усмановим.

Також під санкції потрапили дві компанії, які пов'язані з Усмановим: Curzon Square Limited і Hanley Limited. Компанію Meritservus HC Limited пов'язують з Абрамовичем.

Вчора Служба безпеки України оголосила Марченко у розшук.

У лютому цього року їй заочно повідомили про підозру. У квітні суд заочно арештував дружину Медведчука.

Торік президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон. Оксана Марченко втекла до Росії.