Великі втрати: ООН приголомшила статистикою про загибель українців

Втрати українців приголомшили ООН статистикою.
Втрати українців приголомшили ООН статистикою.

За звітом Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, у липні 2024 року сталося найбільше загиблих і поранених серед цивільного населення України, зокрема загинули щонайменше 219 мирних жителів і отримали поранення 1018 осіб.

Це стало найсмертельнішим місяцем для мирного населення від жовтня 2022 року. Тенденція до зростання жертв серед цивільного населення триває з березня 2024 року. Більшість жертв і пошкоджень освітніх та медичних закладів припадають на територію, підконтрольну уряду України.

"Одна ракета під час атаки 8 липня також потрапила до лікарняного комплексу в Києві, повністю знищивши токсикологічне відділення Національної дитячої лікарні "Охматдит" та значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургії" - повідомила Моніторингова місія ООН з прав людини.

Під час атаки Росія знищила багато цивільних об'єктів і забила багато мирних жителів, включаючи дітей. Зокрема, у липні загинули 43 мирних жителя, включаючи 5 дітей. Такі удари припали на Київ, Київську область, Дніпро і Кривий Ріг.

Зростання жертв серед цивільного населення в Донецьку пов'язують з переміщенням російських військ з Харківської області. У червні і липні загинули та отримали поранення більше сотні осіб.

ВМС України знищили одну з газових вишок окупантів у Чорному морі.

Читайте також