Верховна Рада має негайно переглянути умови лікування поранених воїнів – Тимошенко

Парламент має переглянути умови лікування поранених воїнів майже втричі збільшити витрати на їхнє перебування у медзакладах. Також весь період одужання платити їм "бойові", які вони отримували на момент поранення.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що відвідавши регіони, де нині тривають активні бойові дії, та низку шпиталів на Харківщині, Донеччині, Дніпропетровщині, поспілкувавшись з пораненими бійцями та з медиками, команда "Батьківщини" розробила відповідні ініціативи та передала їх до парламенту. Адже життя та здоров'я захисників, які наближають перемогу України, мають бути одним із пріоритетів держави.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"У нас діє робоча група, яка напрацьовує певні оплати, видатки для наших героїв, героїнь, які сьогодні захищають Україну. Я прошу всіх вас включитися в це і зробити так якщо людина поранена на фронті й потрапила на лікування, щоб до моменту завершення лікування, до моменту повного одужання наші герої або героїні могли отримувати усі грошові платежі, які були, і плюс "бойові" гроші, які вони отримували на передовій", закликала Тимошенко.

Лідерка "Батьківщини" наголосила також на необхідності переглянути умови лікування поранених воїнів та збільшити видатки на їхнє перебування у медзакладах.

"Потрібно у 2,6 рази збільшити видатки в НСЗУ на лікування наших поранених, на їх реабілітацію. Вони заслужили в України саме таких рішень. Наша команда буде фундаментально та послідовно це відстоювати", підкреслила Тимошенко.

У березні в уряді заявили, що проходження комісій реформують. Прем'єр сказав про міжнародні стандарти.

2 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкти щодо удосконалення роботи ВЛК та оформлення документів для лікування військовослужбовців.