Видавали себе за Порошенка: глава МЗС Британії Кемерон став жертвою пранкерів

Видавали себе за Порошенка: глава МЗС Британії Кемерон став жертвою пранкерів

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон став жертвою пранкерів, які видавали себе за колишнього президента України Петра Порошенка.

За інформацією видання The Times, Кемерон зіткнувся з самозванцем, обмінявся повідомленнями та провів відеодзвінок. Однак у Міністерстві закордонних справ виникли підозри, коли почали розпитувати главу МЗС про контактні дані інших людей.

"Відбувся обмін кількома текстовими повідомленнями, після чого відбувся короткий відеодзвінок між міністром закордонних справ та людиною, яка зображала з себе Петра Порошенка, колишнього президента України... Хоча відеодзвінок, очевидно, здавався таким, що відбувається з Порошенком, після розмови у міністра закордонних справ виникли підозри", - заявили у МЗС.

Розмова між Кемероном і самозванцем відбулася "в останні дні". Міністерство оприлюднило ці подробиці через побоювання, що ними можуть "маніпулювати".

"Маніпуляції в інформаційному середовищі стають все більш поширеними. На жаль, міністр закордонних справ вважає важливим привернути увагу до такої поведінки і посилити зусилля щодо протидії використанню дезінформації", - зазначено у повідомленні.

Варто відзначити, що Петро Порошенко обіймав пост президента України з 2014 до 2019 року. Коли Кемерон був прем'єр-міністром, він неодноразово спілкувався з українським лідером, зустрічався з ним на міжнародних самітах.

Нагадаємо, Байден зробив важливу заяву щодо України.

Читайте також: