Відбудову України можуть добровільно профінансувати російські олігархи – ЗМІ

Відбудова України - російські олігархи фінансують
Відбудова України - російські олігархи фінансують

США та союзники нещодавно взяли на себе нові зобов'язання щодо підтримки України. Але війна призводить до руйнування цивільної інфраструктури.

За думкою російсько-українського підприємця Іллі Пономарьова, для відновлення України потрібно більше 500 млрд доларів, і цю суму можна залучити через новий фонд прямих інвестицій. Зокрема, російські олігархи можуть інвестувати значну частину своїх статків в Україну в обмін на зняття санкцій.

Початково фонд міг би отримати до 20 млрд доларів, інвестори проходитимуть перевірку і мають погодитися на повернення санкцій, якщо їх діяльність буде визнана підтримкою Путіна або його режиму.

Фонд мав би інвестувати в реконструкцію житлових будинків, енергетичні об'єкти та транспортну інфраструктуру України. Його управління здійснюватиметься незалежною радою, до складу якої увійдуть світові лідери.

Цей фонд би забезпечив погляду на довгострокові інтереси інвесторів і прискорив процес відновлення України.

Автор статті вважає, що цей фонд є сміливою та прагматичною відповіддю на потреби великої нації та на дії Путіна.

«Модель фонду прямих інвестицій заслуговує на серйозний розгляд як додатковий підхід до фінансування відродження та відродження України шляхом стимулювання російського елітного класу до добровільних внесків. Це смілива, прагматична відповідь на потреби великої нації та на дії найнебезпечнішого і найзухвалішого тирана 21-го століття», - пише автор.

Джерело: УНІАН

Читайте також