Відправка солдатів до України? Французи відреагували на намір Макрона

Французи не схвалюють можливе введення західних військ до України – опитування

За даними опитування Odoxa-Backbone Consulting, більшість французів не підтримують президента Франції Еммануеля Макрона у питанні введення західних військ до України. 68% опитаних виступили проти такого рішення, тоді як 31% погодилися з ним. За дослідженням, більшість французів розглядають Росію як "неминуче зло", але 37% вважають її ворогом, а 11% – союзником.

Президент Франції, Еммануель Макрон, під час пресконференції заявив, що хоча варто не виключати можливість відправки західних військ, наразі немає консенсусу в цьому питанні. Він нагадав, що союзники України не бажають воювати з російським народом, але не дозволять Росії перемогти в Україні. За його словами, поразка Росії є необхідною для забезпечення безпеки країн Європи та стабільності в ЄС.

Президент також наголосив, що Франція наразі не має конкретних планів щодо відправки військових до України. Проте, влада країни розглядає можливість посилення протиповітряної оборони та навчання української армії.

Реальність така, що Росія є прямою і безпосередньою загрозою Франції у всіх відносинах – заявив прем'єр-міністр Габріель Атталь.

Зазначимо, що опитування показало незгоду французів з рішенням введення західних військ до України, але ніяк не впливає на фактичні рішення уряду Франції.