"Відрізали" світло за борги: як знову підключитися до електромережі

Оштрафування за несплату рахунків за електрику
Оштрафування за несплату рахунків за електрику

Українці, яким за борги відрізали світло, можуть поновити електропостачання онлайн

Енергетична компанія Yasno повідомляє, що українці, які мають борги за електроенергію і були відрізані від постачання, можуть поновити світло. Повна сплата боргу є першим кроком до відновлення послуги. Для розрахунків з компанією можна скористатися онлайн-сервісами: сайтом, мобільним додатком, а також чат-ботами у Вайбері та Телеграмі. Крім того, для оплати можна використовувати інші сервіси.

Заяву на відновлення послуги та квитанцію про сплату боргу потрібно надіслати до компанії. Це можна зробити у чаті у Вайбері або Телеграмі, на пошту [email protected] (якщо ви проживаєте у Дніпропетровському регіоні) або на [email protected] (для киян), а також в особистих повідомленнях у Facebook. Перед цим необхідно роздрукувати заяву, заповнити і зробити її скан або фото. Заяву можна завантажити за посиланням.

У повідомленні до компанії обов'язково потрібно вказати номер телефону і адресу електронної пошти. Після отримання документів клієнту буде надісланий окремий рахунок за послуги оператора системи розподілу щодо відключення та підключення. Рахунок потрібно оплатити і надіслати квитанцію тим же електронним адресом, з якої відправили лист. Після оплати слуги будуть відновлені протягом 3-5 робочих днів (залежно від населеного пункту).

Нагадаємо, що раніше у YASNO було розповідано, які договори необхідно укласти, щоб не залишитися без електроенергії.

Читайте також