Відставка канцлера Шольца на часі? Результати опитування громадян Німеччини

Більшість німецьких громадян не вірить у тривалість правління канцлера Олафа Шольца до 2024 року.

За результатами соціологічного опитування, проведеного інститутом Civey, понад 53% респондентів назвали малоймовірним, що чинний уряд залишатиметься на посаді до кінця 2024 року. Лише 43% опитаних вірять у те, що кабінет Шольца не піде на дострокову відставку. Утрималися від відповіді менш ніж 4% громадян.

Дослідження проводилося з 19-го по 21 грудня і в ньому взяли участь 2,1 тис. осіб. Результати були опубліковані після того, як італійська газета La Repubblica заявила про можливу відставку Шольца у 2024 році. Основна загроза для канцлера виникає з-за розслідування фінансового скандалу Wirecard.

За підсумками аудиту, було встановлено, що компанія мала недостачу активів на майже 2 млрд євро. Шольц, який у той час очолював Міністерство фінансів, відречений від відповідальності за цей скандал.

За даними видання Bild, у 2024 році Шольц може піти у відставку, а його місце займе міністр оборони Борис Пісторіус, який є найпопулярнішим політиком в країні за даними опитувань.

Нагадаємо, що партія "Альтернатива для Німеччини" вже закликала до відставки уряду через низький рівень довіри з боку громадян та неспроможність кабінету впоратися з економічною кризою. Вони також вимагають проведення дострокових виборів.