Війна не в телевізорі: Курська операція ЗСУ стала головною темою в Росії

Курська операція ЗСУ
Курська операція ЗСУ

Операція Збройних сил України в Курській області у серпні 2024 року стала найбільшою подією для громадян Росії, зазначає незалежне дослідження "Левада-центру".

За результатами опитування, 40% росіян назвали "події в Курській області" головною подією місяця. Це свідчить про значний резонанс, який викликала операція ЗСУ серед населення Росії. Крім того, 12% опитаних відзначили війну проти України як ключову подію.

Атаки безпілотників на Бєлгород та інші прикордонні регіони Росії запам'яталися 5% респондентів. З арештом Павла Дурова, засновника соціальної мережі ВКонтакте та месенджера Telegram, ознайомилися 3% опитаних. Олімпійські ігри в Парижі та недопуск російських спортсменів до участі в них запам'яталися 2% респондентів.

Дослідження "Левада-центру" було проведено з 22 по 28 серпня 2024 року і охопило 1619 осіб. Опитування відбувалося в особистих інтерв'ю з респондентами у їхніх будинках, що забезпечило високу достовірність результатів. Статистична похибка дослідження не перевищує 3,4% з ймовірністю 0,95, що свідчить про високу точність отриманих даних. Важливо зазначити, що соціологи використовували метод відкритого опитування, не пропонуючи респондентам жодних варіантів відповідей.

Раніше аналітик вказав на особливість Курської операції ЗСУ.

Читайте також