Війна в Ізраїлі: кількість загиблих українців зросла

Переглянути фото ізральсько-української війни
Переглянути фото ізральсько-української війни

В Ізраїлі сталася трагедія, в результаті якої загинуло 12 громадян України. Вісім українців, на жаль, вважаються зниклими безвісти. Цю інформацію посольство України в Ізраїлі повідомило "Інтерфакс-Україна".

Також у цьому ж коментарі було зазначено, що через напад терористів ХАМАСу загинули громадяни інших країн. Зокрема, 18 громадян США, 13 громадян Франції, 11 громадян Росії, вісім громадян Аргентини. Багато людей також перебувають у полоні чи вважаються зниклими безвісти.

Ситуація в Ізраїлі настільки серйозна, що офіційно оголошено війну. Це сталося вперше після 1973 року. Згідно з рішенням військово-політичного кабінету Ізраїлю, було запроваджено пункт 40 Алеф. Цей пункт надає армії повну свободу дій і зобов'язує її доповідати політичному керівництву країни.

Серед подій, які призвели до цього рішення, варто відзначити масований ракетний удар бойовиків ХАМАСу. Також вони розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію, захоплюючи території, вбиваючи людей і беручи заручників. За даними посольства Ізраїлю в США, бойовики ХАМАСу викрали близько 100 ізраїльтян.

За першого дня війни до Ізраїлю з Сектору Гази проникло до 1 тисячі бойовиків ХАМАСу, використовуючи декілька десятків "дірок" у прикордонному паркані безпеки. Виявилося, що цей напад був спланований з іранською допомогою служби безпеки Ірану. Ці представники допомогли ХАМАСу організувати атаку під час зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

Читайте також