Війна в Україні стала уроком – у НАТО заговорили про Грузію і Молдову

Міністри оборони країн НАТО планують порушити питання допомоги Молдові та Грузії.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало уроком для Альянсу. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

За словами Столтенберга, зараз немає ознак того, що російський диктатор Володимир Путін готується до миру. Водночас голова Кремля готується до нової війни, нових наступів та атак.

Генсек НАТО зауважив, що Альянс почав надавати допомогу Україні ще з 2014 року, внаслідок чого армія країни стала набагато сильнішою з того часу.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Відповідаючи на питання, чи варто очікувати конкретних рішень щодо надання допомоги країнам-партнерам, як Грузія та Молдова, генсек НАТО відповів, що Альянс вже працює над цим.

"Зараз НАТО працює над тим, як посилити підтримку цим країнам, пов'язану з кібернетикою, кризовим управлінням і безпечним зв'язком. Я думаю, що один з уроків, який ми вже винесли з війни в Україні це важливість надання своєчасної підтримки партнерам", зазначив він.

Столтенберґ наголосив, що підтримка необхідна для всіх інших партнерів, які вразливі до втручання РФ.

"Як важливо було підтримати Україну до вторгнення, так само важливо підтримати інших партнерів, які вразливі до російського втручання. І тому союзники домовилися посилити наше партнерство", сказав Столтенберґ.

Повітряний простір Молдови після тимчасового закриття відкрили.

Про це у вівторок повідомив уряд країни. Авіапростір закривали для забезпечення безпеки та захисту цивільної авіації.

Раніше авіапростір Молдови закривали. Компанія Air Moldova повідомила пасажирів про зміну розкладу. За непідтвердженою інформацією, на територію країни нібито проник безпілотник.

13 лютого президентка Молдови Мая Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у країні.