Війська РФ активізувалися на кількох напрямках: оцінка ISW

Війська РФ на кількох напрямках
Війська РФ на кількох напрямках

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники продовжують просування на захід від Авдіївки та Запорізької області, залучаючи для цього тактичні та оперативні резерви.

Про бої в різних районах

14 березня відбулися позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. За повідомленнями, не було змін у лінії фронту на цій території. Через нестабільну ситуацію були бої поблизу Куп'янська, Сватового, Кремінної та інших населених пунктів.

Також відбулися тривалі бої в районі Бахмута, але там також не зафіксовано змін у лінії фронту. Українські сили відстоюють свої позиції на різних напрямках близько до міста Бахмута.

Підрозділи російської армії продовжують рухатися на південний захід від Бахмута. Бригада морської піхоти з Північного флоту Росії також знаходиться у районі Богданівки.

На заході від Авдіївки, російські війська рухаються по вулицях Миру та Казберова. Також тривають бої на різних напрямках близько до міста Донецька, в тому числі поблизу Красногорівки та Георгіївки.

14 березня також відбулися позиційні бої в районі кордону Донецької та Запорізької областей. Російські та українські сили зіткнулися поблизу Великої Новосілки, Старомайорського, Новодонецького, Золотої Ниви та Гуляйполя.

Російські резерви на сході України

Аналітики вважають, що російські війська залучають тактичні та оперативні резерви для підтримки та продовження наступальних операцій на сході України. Це свідчить про те, що конфлікт триває і має потенціал для подальшого нарощування.

Читайте також