Військові після поранення зможуть працювати в ТЦК

Переписаний текст новини

Військовослужбовці, які визнані обмежено придатними до військової служби, можуть бути призначені до служби в частинах забезпечення, ТЦК та СП, установах, організаціях, навчальних закладах Міноборони.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Північ".

У висновку ВЛК мають бути рекомендації з приводу тих видів служби та робіт, які не підходять військовослужбовцям залежно від їхнього стану здоров'я.

Якщо військовослужбовець бажає проходити службу в Територіальному центрі комплектування, він повинен звернутись до свого командування.

"Механізм: військовослужбовець звертається до свого безпосереднього начальника, керівника або командира щодо бажання проходити службу в територіальних центрах, представляє відповідні документи щодо отримання травми, поранення, контузії, або стану погіршення здоров'я", - пояснили в ОК "Північ".

Якщо необхідно, військовому службовцеві також потрібно надати довідку військово-лікарської комісії (ВЛК), щоб підтвердити його статус "обмежено придатний до військової служби". Після цього командир розгляне звернення і відповідний військовий може бути переведений на службу в ТЦК.