Військовий назвав перспективну мету ЗСУ в Курській області

Військовий з біноклем і картою
Військовий з біноклем і картою

Частина успіху Курської операції пов'язана з тим, що про неї довго мова не йшла в загальному просторі. Зараз можна сказати, що ЗСУ прокладає шлях до Льгова, але до Курчатова, де знаходиться Курська АЕС, українські війська не рухатимуться.

"Я не думаю, що наше командування планує захопити Курчатов. Нам не потрібний цей геморой відповідати за чужу АЕС перед усією світовою спільнотою. Ми його навіть не плануємо відвідувати. Але напрямок до Льгова цікавий. Там є частина території по нашому боці річки Сейм, яка вже відрізана від решти Курської області. Там питання найближчих днів — прийняти цю територію під контроль і отримати полонених в результаті." - зазначив Євген Дикий, екскомандир батальйону "Айдар".

Дикий звернув увагу, що російське командування відправляє у Курську область військовослужбовців з різних регіонів Росії для визволення області.

"Це збірна солянка без будь-якої організації, немає навіть цілої дивізії. Туди направляють багато строковиків з різних регіонів Росії. Російське командування намагається посилити свої війська." - розповів Дикий.

Дикий навів приклад "вагнерівців", яких недавно перевели у Курську область з Буркіна-Фасо.

"Але їх всього 350 осіб. Це не відповідає масштабам операції. Російські війська намагаються залучити більшу кількість бойових частин." - пояснив Дикий.

Експерт відзначив, що з Донецького напряму не забирають підрозділи із снабженням до цього часу.

Читайте також