Викрито зловмисника, який від імені СБУ вимагав гроші за посади у спецслужбі

Затримано шахрая, який вимагав гроші за посаду в СБУ

У Одеській області правоохоронці затримали шахрая, який незаконно вимагав гроші за посаду в Службі безпеки України. Ця інформація була повідомлена пресслужбою Національної поліції.

За даними слідства, громадянин іншої країни, який проживав у Києві, почав розповідати своєму знайомому про те, що він працює в СБУ і може допомогти у працевлаштуванні в цій спецслужбі. Зловмисник оцінив свої "послуги" в $4 тисячі.

Іспецслужбовець: "Я можу допомогти тобі потрапити в СБУ, але в такий випадок знадобляться гроші"

Ошуканий чоловік з Ізмаїла кілька разів перевів зловмиснику майже 143 тисяч гривень. Однак, після цього, шахрай перестав спілкуватися із своєю жертвою.

Потерпілий: "Ми декілька разів говорили, і він обіцяв все зробити. Але потім він просто зник і не відповідав на мої дзвінки"

Додатково було виявлено, що проти зловмисника вже розглядається обвинувальний акт за шахрайство та підробку документів в одному зі столичних судів.

Обвинувачення у шахрайстві та висока шкода для потерпілого

Слідчі одеської обласної поліції зібрали достатньо доказів і висунули зловмиснику обвинувачення у шахрайстві, що завдало значної шкоди потерпілому. За цей злочин передбачається до 3 років позбавлення волі.

Раніше також було повідомлено, що Служба безпеки розкрила корупційну схему заступника міського голови однієї з громад на Одещині, який отримував "відкати".