Винищувачі F-16: командувач ВПС США в Європі спрогнозував, коли Україна отримає перевагу в повітрі

Український винищувач Ф-16 в повітрі
Український винищувач Ф-16 в повітрі

Генерал Джеймс Хеккер, командувач ВПС США в Європі, заявив, що винищувачі F-16 не є панацеєю для України. Це перший крок у процесі переходу країни на західну тактику та оснащення. Хеккер зазначив, що українські льотчики не зможуть одразу мати перевагу в повітрі і це є лише початком. Він додав, що Україна йде по шляху інших колишніх країн Східного блоку, які приєдналися до НАТО та отримали західні літаки. Для ефективного використання цих технічних засобів необхідно час і підготовка персоналу та логістична підтримка.

Хеккер також наголосив, що Україна вже добре справилася зі забезпеченням безпеки своїх літаків під час війни, виявивши гнучкість і розподіливши їх по різних базах. Але для F-16 потрібні спеціальні аеродроми, які можуть обслуговувати ці літаки, і це буде складним завданням. Хеккер також зазначив, що Росія змінила свою тактику, частіше використовуючи балістичні ракети. Тому партнерам України необхідно приділити увагу обороні від цих загроз.

Хеккер раніше був занепокоєний станом боєприпасів в Україні і політичним тиском, який призводив до уповільнення їх поповнення. Проте він зауважив, що ситуація змінилася, і Захід надає Україні більше технічної підтримки для оборони та наступу.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також