Візит Зеленського до Ісландії, протести у Грузії. Головне за 28 жовтня

Зеленський прибув до Ісландії, протести в Грузії
Зеленський прибув до Ісландії, протести в Грузії

Президент України Володимир Зеленський перебуває у своєму першому робочому візиті в Ісландії. Тут він бере участь у четвертому саміті Україна - Північна Європа. Президент проведе переговори з прем'єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції та зустрінеться з президентом країни-господаря. Також він візьме участь у засіданні Північної ради.

Зеленський планує обговорити питання, пов'язані з підтримкою плану перемоги, фінансуванням українського виробництва зброї, підготовкою до зими, морською безпекою, обмеженням російського тіньового флоту, оборонною підтримкою та підготовкою українських воїнів.

Протести в Тбілісі вибухнули після парламентських виборів в Грузії. Протестувальники не погоджуються з результатами виборів та збираються під будівлею парламенту. Учасники акції освистують прем'єра Орбана, який підтримав вибори. Вони також скандують проти Путіна.

Кабінет Міністрів України затвердив зміни, що спрямовані на посилення військового обліку та відстеження порушень законодавства. Тепер служби будуть обмінюватися даними через електронну систему. Це дозволить правоохоронцям ефективніше реагувати на порушників.

НАТО підтвердив залучення північнокорейських військових до війни проти України. Генеральний секретар Альянсу Марк Рютте заявив, що північнокорейські війська розгорнуті в Курській області Росії. Він закликав Росію та КНДР зупинити ці дії, оскільки це становить загрозу безпеці не тільки регіону, але й світу.

Читайте також