Вночі Росія вдарила по Україні ракетами та дронами: Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Вночі на 21 жовтня противник здійснив авіаційно-ракетний удар на територію України. Російські війська використали керовані ракети Х-59, крилаті ракети "Іскандер-К" та ударні БпЛА типу Shahed-136/131. Інформація щодо наслідків даної атаки наразі уточнюється, повідомили з Генерального штабу Збройних сил.

За останню добу росіяни з наказом знищити завдали ракетного удару по школі в Костянтинівці, що знаходиться в Донецькій області. Навчальний заклад майже повністю зруйнований.

Всього ворог власний велику кількість ракетних та авіаційних ударів. Здійснив також обстріли з реактивних систем залпового вогню на позиції українських військ та населені пункти. У результаті російських терористичних атак постраждали громадяни, є загиблі та поранені. Пошкоджено школи, множина житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

Агресивні дії російських військ зачепили 16 населених пунктів Луганської, Донецької та Херсонської областей. Близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей опинились під артилерійським вогнем ворога.

  • Новини телеграм каналу - INKORR

За минулу добу на лінії фронту відбулося понад 100 бойових зіткнень. Ситуація на Волинському та Поліському напрямках, де діє оперативно-стратегічне угруповання військ "Північ", залишається майже без змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворожа військова присутність залишається значною, з використанням диверсійних дій для перешкоджання переміщенню українських військ на загрозливі напрямки. Також було зафіксовано збільшення мінно-вибухового загородження вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку відбулися бої поблизу Синьківки та Іванівки Харківської області, а також неподалік Надії Луганської області.

Сили оборони змогли зберегти свої позиції на Лиманському напрямку, у районі Невельського Луганської області.

Близькоштурмові операції українських воїнів на Бахмутському напрямку завершились успіхом. Вдалося відбити атаки противника у Богданівці та Хромовому. Втрачені позиції намагався відновити ворог біля Кліщіївки Донецької області, але також безуспішно. Сили оборони продовжують штурмові дії та здавлюють ворога на південь від Бахмута, завдаючи йому значні втрати.

На Авдіївському напрямку противник намагається оточити Авдіївку, проте українські воїни міцно утримують оборону та завдають значних втрат ворогу. Атаки окупантів в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донецької області не мали успіху.

На Мар'їнському напрямку противник також не зміг розраховувати на успіх в штурмових діях з мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники відбили біля 20 атак ворога.

Українські військові здавлюють атаки противника на Золотої Ниви, Старомайорського та Рівнополя Донецької області на Шахтарському напрямку.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Харківському напрямку сили оборони наносять вогневе ураження по тилу противника, проводять контрбатарейну боротьбу.

Авіація Сил оборони успішно здійснила дев'ять ударів по зонам осередків особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також було позбавлено змоги працювати чотири зенітно-ракетні комплекси ворога.

20 жовтня російські війська відновили наступ у районі Авдіївки та перемістились дещо вперед, незважаючи на значні втрати техніки та особового складу. Цей факт свідчить або про те, що російські війська вважають Авдіївку досяжною метою, або про поганий розподіл пріоритетів від російського командування, незважаючи на великі втрати, зазначається у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).