Ворог майже 40 разів протягом доби атакував ЗСУ на одному з напрямків – Генштаб

742-а доба війни Росії проти України. Українські Збройні сили повідомляють про 86 бойових зіткнень, які відбулися протягом останньої доби.

Ворожі удари по Україні

Ворог здійснив чотири ракетних та 106 авіаційних ударів, а також 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Протягом ночі було зафіксовано атаку російських окупантів з використанням БпЛА типу Shahed. Загалом, 38 із 42 дронів були знищені. Збирається інформація про постраждалих та пошкоджені об'єкти інфраструктури.

Населені пункти Кислівка, Митрофанівка Харківської області; Новоєгорівка Луганської області; Терни, Часів Яр, Богданівка, Курдюмівка, Дружба, Семенівка, Вугледар Донецької області; Малинівка та Мала Токмачка Запорізької області були піддані авіаційним обстрілам.

Артилерійський вогонь охопив більше 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Оперативна обстановка на напрямках

Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною.

Сіверський та Слобожанський напрямки залишаються під увагою противника, який зосереджує свої війська в прикордонних районах та проводить диверсійні заходи, щоб запобігти перекиданню наших військ на загрозливі напрямки. В Білгородській області зростає щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону.

На Куп'янському напрямку не було наступальних дій.

На Лиманському напрямку ворогу не вдалося прорвати оборону наших військ в районах населених пунктів Верхньокам'янське та Терни.

На Бахмутському напрямку ворогу також не вдалося прорвати оборону наших військ в районах населених пунктів Іванівське та Біла Гора.

На Авдіївському напрямку наші захисники відбили 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Водяне, Невельське, Семенівка та Орлівка.

На Новопавлівському напрямку сили оборони України продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки, де противник 39 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку ворог здійснив п'ять атак в районах населених пунктів Гуляйполе, Малинівка та Роботине.

На Херсонському напрямку сили оборони продовжують утримувати свої позиції, не зважаючи на значні втрати. Противник продовжує намагатися вибити українські підрозділи з займаних позицій. Протягом минулої доби було зареєстровано три безуспішні штурмові дії.

Успішні удари ЗСУ по ворожих позиціях

Українські розвідувальні підрозділи знищили ворожий корабель проєкту 22160 «Сергій Котов».

Авіація Збройних сил України здійснила удари по 11 районах зосередження ворожого особового складу.

Ракетні війська України завдали ударів по двом пунктам управління, одному району зосередження ворожих військ, а також одному зенітному ракетному комплексу Бук-М1 та одному радіолокаційному комплексу розвідки і контролю стрільби «Зоопарк-1».