"Вже відмовляються йти в бій": речник ЗСУ повідомив про шалені втрати окупантів в районі Авдіївки

Окупанти зазнають шалених втрат під Авдіївкою
Окупанти зазнають шалених втрат під Авдіївкою

На Донеччині в районі міста Авдіївки тривають бої з російськими окупантами. Військові оголошують штурми і наносять значні втрати ворогу, який застосовує піші атаки. За словами речника Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, протягом 24 годин ворог втратив понад 750 солдатів.

У цей час російські окупанти здійснили 49 бойових зіткнень, 27 авіаційних ударів і 831 артилерійський обстріл. Більшість атак спрямовані на Авдіївський та Мар'їнський напрямки. Однак, українські захисники продовжують ефективно протидіяти ворогу, використовуючи свою бронетехніку, ракетні війська і артилерію. За останній день було знищено 80 одиниць ворожої військової техніки, у тому числі танки, броньовані вантажівки, артилерійські системи і протитанкові засоби.

Речник також зазначив, що загальні втрати ворогу в живій силі зросли до понад 750 осіб на добу. Такі втрати призводять до переповнення медичних закладів у Донецьку та прилеглих населених пунктах, де отримують допомогу поранені військові ворога. За Штупуном, ця ситуація настільки налякала оккупантів, що вони відмовляються вступати в бій.

У той же час, російські загарбники не припиняють свої наступальні дії в районі Авдіївки. Окупанти намагаються оточити місто з півдня та півночі, перекидаючи туди свої війська. За повідомленням командира 59-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Вадима Сухаревського, росіяни розміщують у цьому районі три нові бригади.

Читайте також