WSJ оцінив, скільки солдатів знадобиться Путіну, щоб "вибити" ЗСУ з-під Курська

Путін веде війну проти України
Путін веде війну проти України

Ситуація в Курській області Росії стає все серйознішою. Після відступу ЗСУ з українського території російське командування перекинуло туди велику кількість військовослужбовців. Близько 5 тисяч російських військових було виведено з України.

За даними The Wall Street Journal, окупанти вивели кілька неповних бригад з Донецької області, де найбільше активності проявлялося у російському наступі.

За оцінками західних військових експертів, Україна направила до Курської області близько 6 тисяч солдатів. Ще 4 тисячі українських військовослужбовців було розміщено в Сумській області для допоміжних завдань.

За виданням, для ефективного протидії українським силам у Курській області Росії потрібно принаймні 20 тисяч добре підготовлених солдатів. Це ставить російське військове керівництво перед складним вибором: послабити інші ділянки фронту або мобілізувати додаткові резерви.

Водночас, джерело, знайоме із ситуацією, повідомило WSJ, що значну частину українських сил, задіяних у цій операції, було перекинуто зі стратегічного резерву, який Україна формувала за підтримки західних партнерів для майбутніх великомасштабних операцій. Тобто Київ не знімав бригади з інших ділянок фронту.

Раніше The New York Times зазначило, що українська інтервенція в Росію може ускладнити плани Москви на сході.

Читайте також