WSJ: США повідомили союзникам про відправку іранських балістичних ракет Росії

Балістична ракета проходить тестові випробування
Балістична ракета проходить тестові випробування

Іран відправив балістичні ракети малої дальності до Росії, повідомляє Wall Street Journal з посиланням на європейських та американських чиновників. США повідомили своїх союзників про дії Тегерана.

Це сталося одночасно зі зростанням ракетних обстрілів російських міст і інфраструктури в Україні. Європа та США розглядають можливість введення санкцій у відповідь на дії Ірану.

У лютому Reuters повідомляло про те, що Іран намір забезпечити до 400 ракет класу "земля-земля" з дальністю 300-700 кілометрів. Але США заперечили цю інформацію, а Іран її заперечував.

У серпні Reuters, посилаючись на європейську розвідку, писав про можливість передачі Іраном Росії багатьох балістичних ракет Fath-360 малої дальності, що мають супутникове керування.

Офіс генерального прокурора України раніше заявляв про зібрання доказів причетності іранських посадовців та компаній до виробництва й постачання російських дронів. Міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан визнав факт постачання безпілотників, але зазначив, що це сталося до початку вторгнення в Україну.

Українські слідчі офіційно підтвердили, що іранська державна авіабудівна компанія Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company є виробником безпілотників, які використовуються Росією для атак на Україну.

Президент Зеленський критикував обмеження на використання далекобійної зброї на форумі в Італії.

Міністр оборони США Остін пояснив, чому він відмовив у наданні Україні ATACMS для дальніх ракетних ударів по Росії.

Читайте також