З російського полону звільнено військову медикиню: що відомо про Галину Федишин

Україна повернула з російського полону випускницю медколеджу

28-річну військову медикиню з Івано-Франківщини, Галину Федишин, яка є випускницею Звягельського фахового медколеджу, повернули з російського полону. Про це повідомила директорка соціально-психологічної служби Звягельського медколеджу Ніна Мороз у Facebook.

У своєму дописі вона розмістила фото Галини Федишин та зазначила, що вона є єдиною жінкою у 36-й бригаді морської піхоти.

Директорка також розповіла, що Галина Федишин була поранена і потрапила в полон під час виходу з Азовсталі в травні 2022 року. За цей час вона не мала змоги зв'язатися з родиною, але перед Різдвом їй було дозволено зробити відеодзвінок.

Вона пройшла важкий шлях оборони Маріуполя, завод Ілліча, Азовсталь та пекельний полон... - написав командир 36 окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський.

Директорка Мороз також висловила свою повагу до Галини Федишин, що добровільно вирушила на фронт та допомагала військовим. Вона була активною студенткою медколеджу і багато разів їздила допомагати медперсоналу військових шпиталів.

Також було повідомлено, що Україна за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів повернула з полону 230 військових та цивільних осіб.