"Загроза" з України: Росія ввела режим КТО у трьох областях

Границы Украины под угрозой.
Границы Украины под угрозой.

У трьох областях Росії введено режим контртерористичної операції (КТО).

Керівники цих областей та Національний антитерористичний комітет РФ про це повідомили.

Режим КТО введено в Брянській, Курській і Білгородській областях. Це рішення Москва пояснила "збільшенням загрози" з боку України.

Брянська область

У Брянській області режим КТО було введено начальником місцевого управління ФСБ. Він пояснив, що це сталося "у зв'язку із підвищенням рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України".

Також було повідомлено про сповіщення "взаємодіючих силових структур" і органів влади цієї області РФ.

Білгородська область

В Національному антитерористичному комітеті заявили, що режим КТО введено і в Білгородській області. Там йдеться про "безпрецедентну спробу" з боку України "дестабілізувати обстановку в регіонах Росії".

Комітет також зазначив, що в цих регіонах вживаються "додаткові заходи" для зміцнення антитерористичної безпеки.

Курська область

У Курській області також введено режим контртерористичної операції РФ. Про це повідомив в.о. губернатора регіону Олексій Смирнов. Причина аналогічна.

Режим КТО означає розширення повноважень силовиків стосовно місцевого населення. Вони можуть вилучати транспорт, входити в будинки та квартири громадян, обмежувати рух пішоходів та автомобілів, перешкоджати у використанні мобільного зв'язку і прослуховувати телефонні розмови.

В Міноборони Росії також повідомили про роботу засобів протиповітряної оборони під час атак з використанням безпілотників в Курській і Ярославській областях. Російська сторона звинувачує Україну в плануванні терористичних атак на свою територію.

За даними Міноборони РФ, було ліквідовано 32 безпілотники в Курській і Ярославській областях.

Раніше повідомлялося, що Україна направила до Курської області одну з найпотужніших бригад.

Читайте також