Захарова вибухнула пропагандистською маячнею у відповідь на "формулу миру Зеленського"

Захарова вибухнула пропагандистською маячнею у відповідь на

Міністерство закордонних справ РФ повідомило, що Росія відмовляється взяти участь у першому саміті миру в Швейцарії, навіть якщо отримає запрошення. Приводом для такого рішення стала те, що на саміті будуть агітувати за "ультимативну формулу Зеленського".

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила: "Цей форум буде присвячений просуванню ультимативної формули Зеленського, хоча організатори намагаються вибудувати його як спільну ініціативу мирних країн. Підготовка конференції є продовженням спроб зустрічей у "копенгагенському форматі", які були проваленими і тепер знаходяться в тупику".

Захарова також зазначила, що Швейцарія не може бути платформою для миротворчості, оскільки, її словам, втратила нейтралітет.

У МЗС Росії також звинуватили Україну та західні країни в нездатності до мирних переговорів, хоча водночас Росія заявила про свою готовність до таких переговорів.

За словами Захарової, умовою для початку переговорів з Україною та Заходом є скасування указу президента Зеленського про заборону переговорів з Путіним і припинення військової допомоги Заходу Україні, а також врахування сучасних реалій і російських інтересів.

Захарова заявила: "Мова ультиматумів для Росії неприйнятна", після оголошення російського ультиматуму.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: