Закликали повалити уряд ‒ у Сербії затримали проросійських активістів

У столиці Сербії Белграді затримали трьох учасників антиурядової акції, яка відбулася 15 лютого.

Їм висунули звинувачення у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та незаконному зберіганні зброї. Про це повідомляє DW.

За даними сербського МВС, затримані проросійські активісти "закликали громадян масово збиратися в Белграді для насильницького повалення уряду та президента Сербії".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Серед затриманих ‒ лідер правої проросійської організації "Народний патруль" Дам'ян Кнежевич та інші учасники цього руху. Про їх затримання навіть повідомили на сторінці організації у соцмережах.

У Белграді 15 лютого відбувся мітинг проросійських активістів. Вони вимагали від влади відмовитися від переговорів щодо нормалізації відносин із Косово. Організатори пригрозили заворушеннями, якщо влада піде на запропоновані Заходом перемовини.

Росія хоче здійснити держпереворот у Молдові. Зокрема, за допомогою протестів опозиції та із залученням людей з військовою підготовкою російські спецслужби планували напасти на урядові будівлі та змінити владу в республіці. Про це заявила президент Молдови Мая Санду.

До своїх планів росіяни планували залучити громадян РФ, Білорусі, Сербії та Чорногорії.