Запеклі бої тривають на кількох напрямках фронту: оновлені карти боїв від ISW

Запеклі бої на різних фронтах
Запеклі бої на різних фронтах

Зауважимо, що війська російської Федерації активізували свої наступальні операції, ведучи штурм з Водяного і Опитного, а також в невизначених районах неподалік від Авдіївки. Водночас, українські війська успішно відбивають атаки ворога.

За повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), Збройні сили України продовжують штурмувати позиції окупантів у районі Бахмута. Також, з ймовірністю, російські війська здійснили незначний просув на північ від Копані на півдні України.

Помітна активність фіксується в Харківській і Луганській областях. Зокрема, добровольчі батальйони "Шторм Осетія" та "Аланія" оголосили про серйозне просування російських військ на Куп'янському напрямку, проте без документальних доказів цього факту. Російські ЗМІ стверджували, що російські війська нібито просунулися в напрямку Крохмального.

За даними Генерального штабу ЗСУ, українські війська відступили російські атаки біля Синьківки, Іванівки і Кислівки. Українські війська також відбили російські наступи біля Макіївки, на південь-захід від Кремінної та в районі Серебрянського лісу.

Серед звісток про бої в Донецькій області, генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська продовжують штурмові дії на південь від Бахмута. Російські ЗМІ стверджують, що бої тривають біля Оріхово-Василівки і вздовж лінії Кліщіївка-Андріївка-Курдюмівка.

Спостерігається запекла битва у районі міста Авдіївки на Донеччині, де російські окупанти направляють значну кількість солдатів на штурм. За останні дні під час таких атак втрачено понад 750 ворожих бійців щодоби. Про це повідомив представник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

За його словами, протягом останньої доби ворог провів 49 бойових зіткнень, здійснив 27 авіаційних ударів та 831 артилерійський обстріл. Більшість атак були спрямовані на Авдіївський та Мар'їнський напрямки.

Читайте також